Rabu, 10 Disember 2014

Anak benih terbaik pokok gaharu malaysia price di terengganu

Penjualan anak pokok gaharu di dalam malaysia ketika ini boleh didapati hampir setiap negeri. Dengan hanya dipaparan halaman enjin pencari dan ruang menulis kata kunci, pendek kata hanya klik semuanya dihujung jari.

Gaharu malaysia price, bergantung kepada ketinggian dan jumlah tempahan. jika modal besar harga dan penghantaran boleh dirunding. Akan tetapi tidak semua dikalangan kita berminat membeli pada skala yang besar. Ini kerana beberapa sebab berikut:

a) bermodal kecil
b) perkara baru dan ingin mencuba
c) membuat penanaman secara kecil-kecilan
d) ruang tanah yang terhad

Bagi masyarakat/komuniti yang tinggal dibandar dan tidak mempunyai tanah, tetapi mempunyai minat dengan industri ini, mereka masih boleh melibatkan diri dengan cara membuat bisnes dalam produk berasaskan gaharu.

Ataupun berulang-alik ke kebun dan kampung asal mereka dalam usaha membangunkan penanaman gaharu.

Lokasi saya sendiri di terengganu, ataupun negeri terdekat adalah kelantan, terdapat banyak penjual biji benih dan anak pokok gaharu dari pelbagai spesis berpotensi. 

Justeru, disini saya turut menawarkan serta menyediakan anak benih pokok gaharu dari beberapa spesis berkualiti termasuk servis menghantar. Dalam pada itu, perkongsian panduan penanaman bagi mendapatkan kesan pertumbuhan dan pembesaran cepat tumbuhan aquilaria turut ditawarkan.

Anak gaharu yang kecil (kurang 1 kaki tinggi) adalah sukar untuk hidup dan membesar tanpa penjagaan terbaik. Terutama jika sentiasa terdedah secara terus dengan cahaya terik matahari tanpa sebarang perlindungan dari pokok besar yang tinggi.
Sekiranya anda sibuk dengan tugasan hakiki lain, sudah pasti penjagaan terbaik  terhadap tanaman gaharu adalah terbatas.

Oleh itu, disini saya sarankan anda membuat tanaman gaharu yang telah mencapai ketinggian lebih daripada 2 kaki tinggi. Dengan cara penanaman terbaik sudah pasti hanya sedikit masa berkualiti diperlukan.

Saya menawarkan anak pokok gaharu yang berketinggian lebih dari 2 kaki pada harga standard (rm10-15). Penghantaran percuma bagi seluruh negeri terengganu.

Kepada mereka yang berminat boleh SMS menerusi talian 01132696630. Kualiti dan pertumbuhan/pembesaran adalah jaminan hampir 100% hidup jika mengikut spesifikasi yang disyorkan. Ini kerana setiap anak pokok yang dijual akan melalui tapisan perkembangan akar serta daya hidup di ladang sebelum dilepaskan kepada pembeli.


Spesifikasi dan cara tanaman yang akan disyorkan bergantung kepada jenis, lokasi dan struktur tanah bagi tujuan pertumbuhan/pembesaran cepat spesis aquilaria ini.

Bagi mereka yang membuat penanaman pada skala besar, dan menggunakan pihak ketiga (pekerja am) kami mempunyai beberapa cadangan dalam usaha mempercepatkan pertumbuhan/pembesaran pokok gaharu di ladang.

Kepada pembaca luar terengganu, anda boleh dapatkan anak pokok gaharu dari pengusaha terdekat dalam malaysia pada harga (price) berlandaskan ketinggian dan persetujuan penjual.

Tiada ulasan: